Anunţuri şi Evenimente

Cinci studii de fezabilitate ale proiectelor de infrastructură economică vor fi elaborate de experții ProConsulting

Cinci studii de fezabilitate pentru proiecte de infrastructură economică din cinci localități, finanțate de Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD din Moldova, vor fi elaborate de către ProConsulting SRL, conform unui contract semnat astăzi de cele două organizații.

Grupurile de producători din satele Antonești (r. Cantemir), Bilicenii Vechi (r. Sîngerei), Malcoci (r. Ialoveni), Vorniceni (r. Strășeni) dar și orașul Ceadâr-Lunga, vor fi vizitate de experții ProConsulting pentru colectarea și procesarea datelor despre activitatea de producere, recoltare și comercializare a producției membrilor grupurilor.

Experții vor evalua potențialele riscuri ale proiectelor investiționale, impactului economic, social și de mediu în urma construcției obiectelor de infrastructură. În special, fiecare proiect investițional, în funcție de scopul acestuia, va fi analizat din perspectiva numărului de locuri de muncă nou create, rata internă a rentabilității dar și a riscurilor asociate schimbărilor climatice.

Ulterior toate observațiile vor fi sintetizate în studiile de fezabilitate ale proiectelor investiționale.

ProConsulting este o companie cu experiență de peste 16 ani în domeniile consultanței, evaluării, dar și a colaborării cu diverse proiecte internaționale și APL-uri din Republica Moldova. Compania a elaborat peste 150 de studii de fezabilitate a proiectelor din sectoare precum: infrastructură, managementul deșeurilor, turism și altele. 

Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD (UCIP IFAD) a fost creată de către Guvernul Republicii Moldova pentru implementarea programelor IFAD, după aderarea Republicii Moldova la Fondul internațional pentru Dezvoltare Agricolă în anul 1996.