Anunţuri şi Evenimente

ProConsulting organizează instruirea obligatorie pentru accesarea subvențiilor în avans de către producători agricoli

ProConsulting și Agenția de Stat pentru Intervenții și Plăți în agricultură, anunță formarea grupului de participanți la Instruirea producătorilor agricoli pentru accesarea subvențiilor în avans pentru proiectele start-up.

Tinerii antreprenori în domeniul agricol și femeile care s-au lansat în afaceri din zonele rurale, indiferent de forma de organizare juridică, sunt invitate să participe la instruirea condusă și pregătită de echipa ProConsulting SRL, pentru a putea aplica la subvenții în avans, în valoare de până la 650 mii lei (30 mii EURO) din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural.

Instruirea va avea loc în perioada 5 – 9 noiembrie 2019, în orașul Chișinău, la sediul ProConsulting SRL. Programul instruirii cuprinde  teme precum Înregistrarea afacerii şi legislaţia în domeniu; Managementul afacerii; Planificarea afacerii; Managementul financiar; Evidenţa contabilă; Marketing şi vânzări și Managementul resurselor umane. Formatorii în cadrul instruirii vor fi experții și trainerii cu experiență din cadrul companiei ProConsulting SRL, acreditată de către AIPA.

Durata programului – 5 zile (40 ore), dintre care 32 ore vor fi alocate cunoștințelor teoretice, iar 8 ore – conținutului practic.

Potrivit AIPA, prevederile Regulamentului privind condiţiile şi procedura de acordare a subvenţiilor în avans pentru proiectele start-up din Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, se extind asupra proiectelor start-up ce țin de investițiile pentru producerea legumelor şi a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); investiţiile pentru înfiinţarea, modernizarea plantaţiilor multianuale, inclusiv a plantaţiilor viticole şi a plantaţiilor pomicole, pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora, precum și pentru dezvoltarea infrastructurii post-recoltare şi procesare.

În cadrul ultimului apel aferent Proiectului de acordare a subvențiilor în avans, au fost aprobate 14 dosare, în valoare de circa 8 milioane de lei, iar în total pentru anul 2019 au fost alocate 45 milioane lei.

Doritorii de a participa la instruirea obligatorie pentru accesarea subvențiilor în avans, sunt invitați să se înregistreze completând acest formular sau apelând la numărul +373 696 025 72.