Anunţuri şi Evenimente

Compania „ProConsulting” aniversează 8 ani de activitate!

La data de 20 martie 2011, compania „ProConsulting” aniversează 8 ani de activitate în domeniul consultanţei în afaceri la nivel naţional. ProConsulting este specializată în prestarea consultanţei în domeniul finanţelor şi managementului  întreprinderii.

Ce au însemnat aceşti ani pentru compania „ProConsulting”:

  • 8 ani în care compania a reuşit să-şi consolideze poziţia pe piaţa locală.
  • 8 ani în care profesionalismul şi integritatea au stat la baza activităţii companiei.
  • 8 ani de responsabilitate şi calitate.
  • 8 ani de performanţă, cu un portofoliu de peste 1600 proiecte (planuri de afaceri, lucrări analitice).
  • 8 ani de suport real clienţilor în dezvoltarea afacerii.
  • 8 ani de sinergie în colaborări şi parteneriate.

Compania „ProConsulting” este prezentă  pe piaţa locală de consultanţă din anul 2003, fiind fondată de către o echipă de consultanţi profesionişti în domeniul economic şi financiar-bancar.

ProConsulting este succesorul şi partenerul-cheie al companiei „Centrul de Consultanţă în Afaceri” ONG (CCA) înfiinţată în anul 2000,  ce are misiunea îmbunătăţirii mediului de afaceri şi dezvoltării antreprenoriatului durabil. Cei mai buni specialişti ai acestei companii au stat la baza formării echipei de experţi ai companiei “ProConsulting”.

În cei 8 ani de prezenţă pe piaţa naţională, compania “ProConsulting” a reuşit  să formeze un portofoliu de peste 800 de clienţi fideli din diferite ramuri: industrie, agricultură, construcţii, servicii şi comerţ, fiind stabilite relaţii de lungă durată şi încredere reciprocă..

ProConsulting s-a poziţionat ca unul din liderii în domeniul consultanţei în managementul financiar, credite şi planificare financiară. Cu toate acestea, noi oferim o gamă largă de servicii orientate spre dezvoltarea afacerii clienţilor noştri. Serviciile de consultanţă, prestate de ProConsulting, sunt orientate IMM-lor, companiilor publice şi proiectelor internaţionale în următoarele domenii:

- creditarea şi finanţarea afacerii,
- planificarea în afaceri,
- managementul financiar al întreprinderii,
- managementul strategic şi operaţional,
- studii şi analiza de piaţă,
- evaluarea imobilelor şi asigurări.

Compania colaborează şi este partener cu companii, instituţii publice şi proiecte internaţionale, precum: IFAD, Ministerul Economiei, BERD,  Proiectul Parteneriat Public Privat, (PNUD),  Proiectul CEED (USAID), compania Mentor Finance (România), Camera de Comerţ şi Industrie din Moldova, compania „Alt-Invest” (Rusia).

Totodată, ProConsulting este acreditată la proiectele BAS a BERD şi PAC a Băncii Mondiale, ce permite clienţilor noştri să-şi ramburseze pînă la 70% din costul serviciilor de consultanţă.

Reputaţia companiei a fost puternic consolidată odată cu certificarea ei în octombrie 2010 în calitate de membru Asociaţiei Consultanţilor în Management din România, AMCOR, fapt ce confirmă  profesionalismul şi respectarea principiilor etice în acordarea serviciilor de  calitate în consultanţă.

În cei 8 ani de activitate, compania „ProConsulting” a elaborat proiecte de consultanţă în variate sectoare, oferind servicii complete de consultanţă pentru antreprenori şi investitori.

Din 2008, compania şi-a extins sfera de servicii de la planificări de afaceri la studii de fezabilitate şi planificare strategică, formând un portofoliu de proiecte de anvergură naţională şi internaţională. Printre cele mai recente se numără:

  • Proiectul de Modernizare a serviciilor comunale în Republica Moldova (în domeniul apei, canalizării şi colectării deşeurilor), iniţiat de Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ). În cadrul acestui proiect, echipa companiei „ProConsulting” efectuează o analiză-diagnostic a regiei „Apă-canal”, din raionul Şoldăneşti şi elaborează metodologia şi recomandările pentru aceasta. Proiectul a fost lansat în luna februarie a acestui an.
  • Elaborarea a 3 (trei) studii de fezabilitate privind crearea parcurilor industriale în în baza: SA „Răut”(mun. Bălţi), SA „Uzina de maşini de salubritate din Făleşti”(or. Făleşti), SA „CANN”(or. Străşeni). Studiile au fost elaborate la iniţiativa Ministerului Economiei al Republicii Moldova, cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul a fost lansat în luna octombrie a anului 2010, iar scopul general a  studiilor de fezabilitate constă în argumentarea viabilităţii tehnico – economice şi legale privind crearea parcurilor industriale.

În acelaşi timp, compania şi-a extins activitatea şi în domeniul imobiliar, fiind semnate contracte de parteneriate cu bănci comerciale (asigurări şi evaluarea bunurilor), precum şi organizarea trainingurilor şi seminarelor pe diverse tematici în dezvoltarea afacerilor.

Aceste performanţe au fost posibile atît datorită experienţei companiei, cât şi a preocupării echipei pentru dezvoltarea unor servicii inovatoare, bazate pe tehnologii de ultimă generaţie.

Echipa “ProConsulting” îşi propune să ofere şi în continuare clienţilor săi suport în luarea celor mai bune decizii în afaceri. Serviciile companiei noastre aduc succesul în afacerea clienţilor noştri!