Anunţuri şi Evenimente

A fost finalizat cu succes Proiectul „Asistenţă în managementul financiar pentru companiile din domeniul textile” iunie 2009.


La sfârşitul lunii iunie compania „Proconsulting” a finalizat cu succes proiectul „Asistenţă în managementul financiar pentru companiile din domeniul textile” dedicat companiilor din domeniul textile-confecţii. Acest proiect a fost finanţat de reprezentanţa „Chemonics International” în Moldova, proiectul COMPETITIVNESS ENHANCEMENT AND ENTERPRISE DEVELOPMENT PROJECT (CEED) USAID. Scopul proiectului a fost implementarea unui sistem complex de management financiar pentru companiile din domeniul textile-confecţii. Proiectul a durat din ianuarie 2008 până în iunie 2009, şi a constat din patru etape:

1.Familiarizarea companiilor din domeniul textile-confecţii cu noţiunile fundamentale ale managementului financiar. Astfel organizându-se un seminar în managementul financiar cu durata de o zi pentru 20 de manageri ai companiilor participante. http://www.victoryag.org/ryc.htm

2.Efectuarea analizei economico-financiare a 4 companii ce au fost selectate în urma seminarului, precum “Codru” SRL, “Portavita” SRL, ÎI „Olga Ceban”, “Tricon” SA.


3.Implementarea unui soft specializat pentru analiza financiară. Treptat aceste companii au beneficiat de consultanţă şi susţinere în implementarea softului de analiză financiară „Альт-Финансы”, oferit de către compania „ProConsulting”.

4.Perfecţionarea sistemului de rapoarte financiare analitice, oferirea unor soluţii şi propuneri de ameliorare a situaţiei financiare existente.

În rezultatul proiectului managementul companiilor a acumulat instrumente eficiente de organizare a sistemului de gestiune a finanţelor, precum şi de analiză financiară. Fiecare companie a obţinut o listă întreagă de sugestii şi propuneri privind ameliorarea situaţiei financiare existente, precum şi măsuri de eficientizare a activităţii.