Anunţuri şi Evenimente

Două companii, clienți ProConsulting, vor beneficia de finanțare nerambursabilă în cadrul programului „Femei în afaceri”

Două companii fondate și conduse de femei de afaceri din zonele rurale ale Republicii Moldova au semnat ieri, 16 ianuarie, contracte de finanțare nerambursabilă. Banii sunt oferiți în cadrul programului național Femei în afaceri, Componenta de granturi mici, co-finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Ana-prod SRL și Casa Vetrei SRL vor primi aproximativ 110,000 lei fiecare pentru lansarea afacerilor. Compania Ana-prod SRL va produce lumânări cu adaosuri de uleiuri eterice din ceară naturală și creme pe bază de propolis în raionul Criuleni, iar Casa Vetrei SRL va produce produse de panificație și cofetărie în raionul Glodeni.

Potrivit lui Mihai Negruța, expert în acces la finanțare din cadrul ProConsulting, dosarele depuse de cele două companii în septembrie 2019 au fost acceptate spre finanțare la începutul lunii ianuarie 2020. „Compania noastră a preluat antreprenoarele în momentul deciziei de a aplica. Am efectuat calculele de fezabilitate ale proiectelor investiționale, am perfectat dosarul, completat aplicația și am asistat la introducerea formularului în baza de date ODIMM” a precizat Negruța.  

Potrivit ODIMM, până în prezent, prin intermediul Programului Femei în Afaceri au fost selectate spre finanțare la Componenta de granturi mici 379 de proiecte investiționale. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile în cadrul acestei componente este de 165,000 lei/beneficiar, care poate fi utilizată pentru achiziționarea articolelor de investiții și servicii de dezvoltare a afacerii.

(foto: www.odimm.md)