Anunţuri şi Evenimente

Lansarea rundei a doua a concursului de finanțare a proiectelor de dezvoltare a afacerilor în Găgăuzia și Taraclia

Programul finanțat de Uniunea Europeană

"Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia" (SARD), implementat de PNUD

 

Lansarea

rundei a doua a concursului de finanțare a proiectelor de dezvoltare a afacerilor în Găgăuzia și Taraclia

Propunerile de proiect pentru obținerea finanțării din partea Uniunii Europene, oferite prin intermediul programului SARD, pot fi depuse în perioada 1 martie – 2 mai 2017.

Scopul concursului

Uniunea Europeană oferă asistență financiară pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din UTA Găgăuzia și Taraclia. În acest fel, Uniunea Europeană își propune să contribuie la dezvoltarea antreprenorialului local, crearea locurilor noi de muncă și sporirea veniturilor populației din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia.

Pentru a înțelege mai bine procedura de aplicare și a face cunoștință cu  cele mai frecvente greșeli comise de participanții la prima rundă a concursului, vor fi organizate 4 sesiuni de consultanță în orașele Comrat, Ceadîr-Lunga, Taraclia și Vulcănești, în conformitate cu următorul orar:

  1. Data: 01.03.2017, Ora: 10.00 - mun. Comrat, Universitatea de Stat din Comrat, sala de festivități, et. 3;
  2. Data: 02.03.2017, Ora: 10.00 – or. Ceadîr-Lunga, Administrația raională, sala de conferințe;
  3. Data: 03.03.2017, Ora: 10.00 – or. Vulcănești, Administrația raională, sala de conferințe;
  4. Data: 04.03.2017, Ora: 10.00 – or. Taraclia, Casa Culturii.

Pentru a face cunoștință cu Agenda training-urilor, Vă rugăm să accesați: Programul training-urilor informative

 Cine poate participa la concurs?

Start-up-urile și întreprinderile mici și mijlocii din UTA Găgăuzia (raionul Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești) și raionul Taraclia.

Cerințele obligatorii pentru participare la concurs

ATENȚIE! Pentru a participa la concurs se vor accepta Propunerile de proiect elaborate în conformitate cu cerințele prevăzute în următoarele documente:

  1. Condițiile de participare (Ghidul) pot fi găsite accesând: bit.do/2ndcall-guideSARD
  2. Documentele pentru depunerea Propunerilor de proiect de către întreprinderile mici și mijlocii pot fi găsite accesând  link-ul: bit.do/2ndcall-SARD-IMM
  3. Documentele pentru depunerea cererilor de către start-up-uri pot fi găsite accesând  link-ul: bit.do/2ndcall-SARD-startup

 

Vă rugăm să citiți cu atenție aceste documente!

 

Termenul limită pentru depunerea Propunerilor de proiect: 2 mai 2017, ora 17:00. Cererile depuse mai tîrziu de termenul limită nu vor fi acceptate.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați reprezentanții companiei "ProConsulting" sau Coordonatorii locali:

“ProConsulting”: Sebov Dumitru. Tel.: +373 691 324 48; e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Comrat: Marinovscaia - Ibrișim Olga. Tel.: +373 698 902 64; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Taraclia: Burimecicov Chiril. Tel.: +373 785 488 89; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ceadîr-Lunga: Cojocar Natalia. Tel.: +373 767 449 00; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vulcanești: Ianul Dumitru. Tel.: +373 691 582 52; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Granturile pentru dezvoltarea afacerilor sunt oferite în cadrul Programului ”Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia" (SARD), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.